• English
 • Español
 •   +34 697 460 126
    info@thecuriouscats.com
  Ubicació: L'Hospitalet de l'infant
  Preu: 15 €/persona
  Reservar!

  Primavera de 1938: 

  Camp de Treball nº2 de l’Hospitalet de l’Infant.

  Al voltant de 2000 presoners  proporcionen la mà

  d’obra forçada per construir quilòmetres

  de trinxeres i fortificacions al Coll de Balaguer

   

   Propera sortida:   Sota comanda.

  Durada aproximada: 3 -4 hores

   Hora d’ inici de l’ activitat: matí o tarda

  Punt de trobada: Oficina de “The Curious Cats Travel”

   La ruta inclou: Visita guiada i seguro R.C.

  No inclou: despeses personals ni transport.

  Preu de l’ activitat: 15€/persona ( mínimo 4 persones). * Aquesta ruta no és apta per persones amb mobilitat reduïda o amb dificultat per a caminar, i requereix portar calçat adequat, roba còmode, gorra i aigua. Nens a partir de 7 anys. Grup màxim de 20 persones.


   

  La última línia de defensa. Des de finals del 1937 la República va instal·lar set camps de treball a Catalunya. Aquests camps de treball forçat seguien el model dels “gulags” soviètics i eren dependents del Servei d’Informació Militar (SIM).

  A la primavera de 1938, al municipi de l’Hospitalet de l’Infant es va instal·lar el Camp de Treball nº 2, que es va omplir amb uns 2000 presoners del bàndol nacional procedents de les presons catalanes i de la batalla de Terol. Aquests presoners van proporcionar la mà d’obra forçada necessària per a la construcció d’unes fortificacions que a priori havien d’impedir la invasió de Catalunya per part de l’exèrcit nacional.

  La Guerra Civil no es va decidir al Coll de Balaguer sinó en la Batalla de l’Ebre, de manera que totes les fortificacions s’han conservat intactes.

  ¿Va aconseguir aquesta obra de gran magnitud, construïda amb la suor dels presoners, evitar l’entrada de l’exèrcit Nacional? Descobreix-ho en aquesta ruta.