• English
 • Español
 •   +34 697 460 126
    info@thecuriouscats.com
  Ubicació: L'hospitalet de l'Infant
  Preu: 5 € /1 €
  casamata port 8

  Foto cedida per Alfons Tejero

  L’Hospitalet de mar en guerra

  18 de juliol de 1936: En un poblet costaner de la Mediterrània la pau i la tranquil·litat dels seus vilatans es veu de cop truncada per uns fets que molts s’esperaven però pocs volien, la guerra civil espanyola.

  Com canviarà la vida dels vilatans d’aquesta petita població costera?

  Podrem observar la ubicació del Camp de Concentració nº2 de La República a l’Hospitalet de Mar, que va ser un lloc de penúries, tortures, execucions i fam a l’altura dels camps de concentració Nacionals Espanyols, Soviètics Russos i Nazis Alemanys.

  Anant a la costa, a les llargues platges de sorra fina de l’Hospitalet de l’Infant, trobarem la ubicació de dos nius per metralladora que haurien de repel·lir un possible desembarcament de les tropes nacionals de Franco.

  Coneixereu els fets dels dies posteriors a l’alçament nacional de 1936, les ubicacions i histories sobre els bombardejos que van afectar a la població civil de l’Hospitalet de l’Infant; i la retirada dels Republicans a l’avanç Nacional el gener de 1939.

  Un poble tranquil que es va transformar en la rereguarda i el front de la Guerra sense voler-ho… T’atreveixes a descobrir-ho?

  • La ruta comença a les 17:00 a la Plaça Catalunya (L’Hospitalet de l’Infant)

  • Dura unes 1:30 hores aproximadament. S’ha de fer reserva prèvia a GRIEGC:jordisolejimenez@gmail.com

  • El preu de la ruta és de 5€. Menors de 12 anys (1€). Menors de 7 anys gratis.